maanantai 26. tammikuuta 2009

Ikuinen hien virta

Aloha!

Nyt on päästy homman ytimeen.


Tultiin siis tähän rannalle ja ranskalainen Didier meitä kestitsee. Huone on bambusta valmistettu ja näkymä huoneesta merelle on jäätävä. Rantakin on vaatimattomasti yksi Balin legendaarisimmista surffi-breakeistä, Bingin. Korallipohja hieman kuumottelee, mutta korkeanveden aikaan siellä voi laskea menemään kuinka vaan, mutta lowtidellä täytyy vähän varoa jo pohjaa paikoitellen. Päivät on mennyt todella mukavasti ja noudattanut aina vuorovesien mukaista rytmiä. Aamulla on heräilty miten sattuu ja sitten laineille. Tultu takaisin syömään lounas ja levyttämään hetkeksi, tämän jälkeen ilta-aalloille. Illallinen on tultu syömään, kun kädet eivät enää jaksa meloa. Didi on kyhännyt aina kunnon mässyt porsaan kyljyksistä, eri kaloista ja mistälie rehuista. Ennen nukkumista on vielä yytsitty joku leffa alakerrassa/läppäriltä.

Yhtenä päivänä, kun aamulla myrskysi (ja siis oikeasti satoi niin, ettei ulos voinut mennä) jouduimme jättämään surffaamiset ja lähdimme sateen jälkeen Kutalla käymään. Kohtuu kieli keskellä sai laskea menemään, kun molemminpuolin tulee skootteria, autoa ja rekkaa ohitte. Jotenkuten saatiin kuitenkin ittemme pienen rampagen jälkeen Kutalle nostamaan rahaa ja ostamaan tarvikkeita. Biitsi missä majaillaan on tosissaan hieman eristäytynyt. Lähimmälle kaupalle on ihan kohtalaisesti matkaa, joten santsaukset on yleensä suuria. Haastetta näihin kauppareissuihin tekee vielä jäätävän jyrkät portaat, joita pitkin on mukava säästöpäissään kantaa 20l vesitankkeja..

Tähän välin voisi kumota ne sanat, jotka Australiassa heitti surffausta kohti. Nimittäin heti, kun homma alkoi luistamaan, muuttui se myös paljon mieluisammaksi. Laudat, joita Didi meille jalosti lainaa on paljon parempia, kuin esimerkiksi lauta, jolla survoimme menemään Ausseissa. Nyt pääsee heittämään jo pikku trikkiä kehiin ja ai, että se maistuu makoisalta. Lähes jokaisen aallonkin saa jo, eikä tarvi pärskiä pelkästään siinä vaahtopäässä, jossa painetaan suoraan ainoastaan. Hieman höyntyilyäkin on ilmassa, sillä kokoajan on fiilis, että aalloille on päästävä! Tänään on kuitenkin välipäivä surffauksesta, sillä kädet ja hartiat on niin jumissa aikaisemmista kerroista.

Viela tuohon otsikkoon palaten, taalla on kokoajan yli 30astetta.

Morjes,
Jesse&Jussi

1 kommentti:

kravis kirjoitti...

Kukko fiilistelee unissa!Ehkä pitää lähteä joskus vaihtoon balin yliopistoon :D